pro-fi.gr

Δευ. – Παρ: 09:00 - 17:00

Κωνσταντινουπόλεως 121 Περιστέρι

info[@]pro-fi.gr

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

210 5738922 210 5738908

Προστασία Ηλεκτρικού/Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Και Εγκαταστάσεων.

Pro-fi System

Προστασία ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων

Κάθε μέρα, χιλιάδες κεραυνοί χτυπάνε σπίτια, ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις. Κάθε δομή, είτε σε μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, σε ένα νοσοκομείο ή σε μία μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας κινδυνεύει. Ζούμε σε μία χώρα όπου οι υποδομές ηλεκτρικού ρεύματος είναι μη αξιόπιστες και όπου λόγω γεωγραφίας και ασταθών καιρικών συνθηκών οι διακοπές και οι απότομες εναλλαγές τάσης είναι συχνές. Για αυτό και η προστασία του ηλεκτρικού σας εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων, της περιουσίας και της επιχείρησής σας από αστάθεια της τάσης και διακοπές ρεύματος είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας, στον επιχειρηματικό τομέα, έχουμε εμπειρία από την καταστροφή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού μετά από κάποια διακοπή ρεύματος ή κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας. Μία παρόμοια καταστροφή στις εγκαταστάσεις οδηγεί στην απώλεια χρόνου, στην απώλεια χρημάτων καθώς και στη δυσχέρεια να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας όπως επιθυμείτε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε δευτερόλεπτο χωρίς σταθερή λειτουργία του εξοπλισμού σας, στοιχίζει σε εσάς χρόνο, χρήμα και πελάτες.

Κάθε είδους απροστάτευτες συσκευές μπορούν να επηρεαστούν και να υποστούν βλάβη. Από τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές, τηλέφωνα, εξοπλισμούς σύνδεσης στο διαδίκτυο, ψυγεία και καταψύκτες, γεννήτριες, ιατρικά μηχανήματα, σέρβερς, συστήματα ψύξης και θέρμανσης καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, μία ξαφνική απώλεια ισχύος μπορεί να οδηγήσει είτε σε απώλεια προόδου στην εργασία σας, και συνεπώς χρόνου, αλλά και στην απώλεια σημαντικών δεδομένων, ειδικά στην περίπτωση απουσίας εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας.

Πώς να προστατευτείτε σε παρόμοιες περιπτώσεις

Οι διακοπές ρεύματος, ακόμη και οι πιο σύντομες προκαλούν διαταραχές στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι λόγοι που μπορεί να προκύψει μία τέτοια διακοπή είναι κατά τη διάρκεια καταιγίδας η πτώση ενός κεραυνού, η κοπή καλωδίων ή βραχυκυκλώματα στο δίκτυο που προκύπτουν από καιρικά φαινόμενα. Αν και οι σύγχρονες δομές διαθέτουν συστήματα σταθεροποίησης της τάσης, πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Για αυτό και καλό θα είναι να πάρετε έξτρα μέτρα προστασίας για εξοικονόμηση κόστους και για να ασφαλίσετε τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό της επιχείρησής σας.

Κάποια μέτρα και προϊόντα που μπορείτε αξιόπιστα και οικονομικά να εγκαταστήσετε είναι τα ακόλουθα:

  • Συστήματα κεντρικής αντικεραυνικής προστασίας
  • Φίλτρα στιγμιαίων βυθίσεων τάσης / αιχμών τάσης  και αρμονικών*
  • Εξειδικευμένες διατάξεις αντιστάθμισης στιγμιαίων βυθίσων και αιχμών τάσης για μεγάλες παροχές
  • Σταθεροποιητές τάσης για παρατεταμένα φαινόμενα
  • Συσκευές που τροφοδοτούν με ρεύμα συνεχώς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες τις συσκευές, τα γνωστά και ως UPS (Uninterruptible Power Supply = αδιάλειπτη παροχή ενέργειας)
  • Διατάξεις αντιστάθμισης συνημιτόνου (βελτιστοποίηση βαθμού απόδοσης της εγκατάστασης)
  • Συστήματα ανόρθωσης τάσης (όταν η τάση είναι μόνιμα χαμηλότερη του κανονικού)
  • Μετασχηματιστές απομόνωσης και πολλά άλλα

 Κάθε μία από τις παραπάνω λύσεις μπορεί να προστατεύσει τον ηλεκτρικό εξοπλισμό της επιχείρησής σας, ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας. Οι παραπάνω αποτελούν κάποιες από τις επικρατέστερες λύσεις προστασίας από διαταραχές και διακοπές ηλεκτρικής τάσης.

Η επιλογή της κατάλληλης λύσης για εσάς μπορεί να οδηγήσει στην εξοικονόμηση κόστους, στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού σας καθώς και να σας γλυτώσει από κόπο, χρήμα και από δυσαρεστημένους εργαζομένους και πελάτες.

 *αρμονικές = ανωμαλίες που οδηγούν σε στιγμιαία αύξηση της συχνότητας του ρεύματος πολύ απλά, ρεύμα «βρώμικο» που δημιουργεί προβλήματα στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κάθε είδους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *