pro-fi.gr

Δευ. – Παρ: 09:00 - 17:00

Κωνσταντινουπόλεως 121 Περιστέρι

info[@]pro-fi.gr

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

210 5738922 210 5738908

Προστατέψτε τον Ηλεκτρικό Και Ηλεκτρονικό Εξοπλισμό σας Από Τις Διαταραχές Του Ηλεκτρικού ρεύματος

Pro-fi System

 Πλέον το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί ένα από απαραίτητα αγαθά της ζωής μας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία επιχείρηση. Κάθε ώρα της ημέρας χρησιμοποιείτε μια πληθώρα από ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές και οποιαδήποτε απρόβλεπτη διαταραχή του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, η ασφάλεια των εργαζομένων, η απρόσκοπτη παραγωγήπροϊόντωνή υπηρεσιών, η διατήρηση των αρχείων της επιχείρησης κλπ, εξαρτώνται από την εξασφάλιση μιας ομαλής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στα απαραίτητα βήματα για την προστασία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους εξοπλισμών. Αυτό που αγνοούν όμως, είναι ότι με αυτό τον τρόπο διακινδυνεύουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης τους.

Οι διαταραχές της τάσης και οι διακοπές ρεύματος μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στους εξοπλισμούς. Αυτό από τη μία μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία λειτουργίας της επιχείρησης, να χαθούν πολύτιμα δεδομένα, να σταματήσουν παραγωγές αλλά και να δυσαρεστηθούν οι πελάτες. Το τελευταίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν η επιχείρηση είναι κάποιο νοσοκομιακό ή ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Οι στιγμιαίες αυξομείωσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα συχνό φαινόμενο και δυστυχώς είναι αναπόφευκτες. Το χειρότερο είναι ότι μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και σε φαινομενικά κανονική ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενδεικτικά, περιπτώσεις όπου παρατηρούνται αυξημένες διαταραχές της τάσης είναι:

 • Σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως έντονες βροχοπτώσεις
 • Σε περίπτωση εναλλαγής των κεντρικών γραμμών τροφοδοσίας μιας περιοχής
 • Στην πτώση κεραυνού
 • Στην επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος μετά από κάποια διακοπή
 • Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος  (εσωτερικό ή εξωτερικό βραχυκύκλωμα)
 • Σε περίπτωση διακοπής του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, είτε αυτό είναι υπόγειο είτε εναέριο. Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους, όπως η πτώση δέντρου, η πτώση ή ανάφλεξη στύλου, κλπ.
 • Σε περίπτωση μεγάλων και συχνών μεταβολών της ηλεκτρικής κατανάλωσης μέσα στην ίδια εγκατάσταση

Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά τα φαινόμενα. Ειδικά επιχειρήσεις, όπως τα ξενοδοχεία, που παρουσιάζουν περιόδους με υψηλή κατανάλωση ρεύματος, είναι σημαντικό να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αντιμετώπισή τους.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να προστατευτείτε τόσο από τις διακοπές ρεύματος, όσο και από τις διαταραχές της τάσης: 

Αντικεραυνική προστασία

Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε για την προστασία της επιχείρησής από τους κεραυνούς, είναι να εγκαταστήσετε κάποια αντικεραυνική διάταξη δικτύου. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει μια αντικεραυνική διάταξη είναι να οδηγεί το κρουστικό φορτίο που έρχεται με το ρεύμα ακαραία στη γη και όχι στις συσκευές σας.

Φίλτρα αρμονικών * και στιγμιαίων βυθίσεων και αιχμών τάσης

Το φίλτρο αρμονικών σας βοηθά να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σας σε λειτουργία για περισσότερο καιρό με το να απορροφά τις περισσότερες στιγμιαίες διακυμάνσεις της κεντρικής παροχής και τις αρμονικές οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσαν βλάβη ή ακινητοποίηση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

*αρμονικές = ανωμαλίες που οδηγούν σε στιγμιαία αύξηση της συχνότητας του ρεύματος.

 Σταθεροποιητές Τάσης

Ένας σταθεροποιητής τάσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για να παρέχει σταθερή τάση κατά την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή. Μια τέτοια συσκευή παρέχεισταθερή τάση , ακόμα και σε περίπτωση που παρατηρούνται διακυμάνσεις στην παροχή. Για το λόγο αυτό, η χρήση του είναι ιδανική για την προστασία των κρίσιμων συσκευών.

UPS* οn line διπλής μετατροπής – Συσκευή αδιάλειπτης παροχής τάσης *Uninterruptible Power Supply=αδιάλειπτη παροχή ενέργειας

Το UPS on line διπλής μετατροπής έχει δύο δυνατότητες, η μία είναι  να εμποδίζει τις διαταραχές της ηλεκτρικής ενέργειας να φτάσουν στις συσκευές προστατεύοντάς της και η δεύτερη είναι  να συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, όταν  διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τον πάροχο. 

 Συνοπτικά:

 • Εμποδίζει τις διαταραχές της ηλεκτρικής ενέργειας να φθάσουν στις συσκευές.
 • Προστατεύει τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές από την «βρώμικη» παροχή ρεύματος.
 • Προστατεύει από την απότομη παύση της τροφοδοσίας τους με ρεύμα.
 • Σας δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να απενεργοποιήσετε σωστά τις συσκευές, ώστε να μην χάσετε κανένα πολύτιμο δεδομένο.

 Συσκευές διόρθωσης συνημιτόνου / βελτιστοποίηση βαθμού απόδοσης εγκατάστασης

Μία σειρά εσωτερικών προβλημάτων μιας εγκατάστασης οδηγεί στη ζήτηση μεγαλύτερης ισχύος από την προβλεπόμενη και συμφωνημένη με τον πάροχο. Αυτή η επιπλέον ισχύς δεν μετατρέπεται σε πολύτιμο παραγωγικό έργο αλλά σε θερμότητα. Εντοπίζεται από τον πάροχο ως υπέρβαση της συμφωνημένης ισχύος και χρεώνεται με πρόστιμο. Μέρος της λύσης του προβλήματος είναι η βελτιστοποίηση της ίδιας της εγκατάστασης. Πέραν αυτού του σημαντικού βήματος υπάρχουν και οι συσκευές διόρθωσης/ αντιστάθμισης συνημιτόνου οι οποίες αποθηκεύουν ενέργεια την οποία δίνουν στην εγκατάσταση τη στιγμή που τη χρειάζεται χωρίς να πρέπει να ζητηθεί από το δίκτυο παροχής.

Συσκευές αντιστάθμισης στιγμιαίων βυθίσεων και αιχμών τάσης

Ζούμε σε μια εποχή που η ενέργεια απλά δε φτάνει για όλους. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το δίκτυο δίνουν ένα συνεχή και σκληρό αγώνα να κρατήσουν τη χώρα σε λειτουργία χωρίς διακοπές ρεύματος. Τα φαινόμενα ξαφνικών βυθίσεων, ξαφνικών υπερτάσεων, ακόμα και στιγμιαίων απωλειών τάσης είναι αναπόφευκτα. Αυτά τα στιγμιαία φαινόμενα συνήθως “κρεμάνε” τα συστήματα αυτοματισμού μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, αστοχίες, ζημιές σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα και πάνω απόλα αίσθημα ανασφάλειας και εκτροπή κοστολογήσεων. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που τοποθετούνται κεντρικά ή ακόμα και σε επιμέρους τμήματα μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής με σκοπό να διαχειριστούν εκείνα τα κρίσιμα χιλιοστά του δεπτερολέπτου ώστε να μην “κρεμάσει” η ψηφιακή καθοδήγηση του συστήματος. Είναι πάντως σημαντικό να τοποθετηθεί κατάλληλος αναλυτής ενέργειας στην παροχή του εξοπλισμού, να καταγραφούν τα φαινόμενα ώς προς τη χρονική τους διάρκεια και να γινει η επιλογή της κατάλληλης λύσης.

 Η επιλογή της κατάλληλης λύσης θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση κόστους καταναλώσεων, στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών εξοπλισμών σας και θα σας γλυτώσει από άγχος, κόπο, απρόβλεπτα έξοδα επισκευών και καθυστερήσεων και από δυσαρεστημένους πελάτες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *