Με τις θερμότερες ευχές μας για Υγεία και

         γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα    

             Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση !

 

Μαρία Γκιμίση Παρετζόγλου

PROFIT Consultancy & Equipment και Pro-fi System

 

 

 

 

Παραδοσιακός πελάτης και φίλος μας με μηχανουργείο στις Ελευθερές της Λάρισας εγκαταστέστησε ένα τριφασικό φίλτρο αρμονικών και στιγμιαίων αυξομειώσεων τάσης για να προστατέψει ένα από τα πανάκριβα ψηφιακά καθοδηγούμενα μηχανουργικά μηχανήματα που έχει για την παραγωγή του.

Είναι καλό να γνωρίζουμε πως τα δυο αυτά φαινόμενα (αρμονικές & στιγμιαίες αυξομειώσεις τάσης) ευθύνονται για περισσότερα από το 50% των προβλημάτων στους εξοπλισμούς.  

Τους ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη.

Δουλειά μας είναι να βελτιστοποιούμε το ηλεκτρικό ρεύμα και να εξασφαλίζουμε σταθερές συνθήκες παραγωγής για τους βιομηχανικούς πελάτες μας

 

Αγαπητοί φίλοι, μόλις παραδώσαμε άλλο ένα φίλτρο αρμονικών 3 Χ 63 Α σε κατοικία στην Κρήτη.

Το σπίτι αντιμετώπιζε προβλήματα με το ρεύμα στην αντλία θερμότητας καθώς και στα κλιματιστικά, τα οποία οφείλονταν σε αιχμές τάσης αλλά και αρμονικές.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των αιχμών τάσης και των αρμονικών είναι ότι επηρεάζουν πολύ τα μονοφασικά καλώδια μεταφοράς σημάτων και δεδομένων που υπάρχουν μέσα στους αυτοματισμούς των συσκευών. Το πρόβλημα είναι ότι οι αυτοματισμοί, στην παρουσία αρμονικών και αιχμών τάσης δεν αναγνωρίζουν σωστά αυτά τα «βρώμικα» σήματα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν περίεργα διαγνωστικά σφάλματα, να σταματούν, και γενικώς να δυσλειτουργούν. Όταν το πρόβλημα των αιχμών και των αρμονικών διαρκέσει για κάποιο διάστημα, δημιουργούνται προβλήματα σε ηλεκτρονικές κάρτες και τροφοδοτικά. Οι βλάβες αυτές είναι πολύπλοκες και απορροφούν χρόνο, κόπο και κόστος για να αντικατασταθούν.

Ο πελάτης μας μας εμπιστεύθηκε και εγκαθιστά στην κατοικία του το Pro-Fi filter.

Είμαστε περήφανοι διότι κατασκευάζουμε μια τόσο αξιόπιστη διάταξη προστασίας όπως το Pro-Fi filter στην Ελλάδα.

 

Δείτε την κυματομορφή του ρεύματος χωρίς Pro-Fi filter και με  Pro-Fi filter 

 

Στο πάνω διάγραμα μπορείτε να δείτε μια αιχμή τάσης από αρμονικές στην κυματομορφή εναλασσόμενου ρεύματος και στο κάτω, πως αυτό ενεργεί στα εσωτερικά καλώδια συνεχούς ρεύματος που μεταφέρουν σήματα η δεδομένα, χωρίς Pro-Fi filter (συνεχής κόκκινη γραμμή)  Και με Pro-Fi filter (διακεκομένη κόκκινη γραμμή)

 

Γνωστή και μεγάλη βιομηχανία μετάλλου μας εμπιστεύτηκε το 2013 για να προστατέψουμε με σταθεροποιητή τάσης 100 KVA το  πανάκριβο μηχάνημα επεξεργασίας μετάλλου, που βλέπετε στη φωτογραφία, αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ.

H Βιομηχανία

 Η βιομηχανία

 Το μηχάνημα 

Το περιβάλλον οποιασδήποτε βιομηχανίας στο χώρο του μετάλλου έχει την τάση να χτίζει ένα στρώμα από αγώγιμη επικάλυψη λιπαντικού και πούδρας μετάλλου σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μέσα σε ένα σταθεροποιητή, η επικάλυψη αυτή μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο βραχυκυκλώματος. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η τακτική συντήρηση του σταθεροποιητή. Η δική μας δουλειά είναι να φροντίζουμε τον πελάτη μας και μετά την πώληση. 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπετε τον συγκεκριμένο σταθεροποιητή καθαρισμένο και συντηρημένο πριν τον ξαναβάλουμε σε λειτουργία. Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο μηδενική είναι  η φθορά των αντιστάσεων και των επαφέων? (καρβουνάκια ) μετά από περίπου 8.000 ώρες λειτουργίας. Εκτός από τον ίδιο τον σταθεροποιητή, η δική μας τεχνική υποστήριξη εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των εξοπλισμών που προστατεύουμε για πάρα πολλά χρόνια.

ο σταθεροποιητής τάσης                      Τα Variacs                               O ένας από τους τρεις επαφείς (καρβουνάκια ) 

 

Νέα εγκατάσταση πλήρους συστήματος προστασίας σε κατοικία στη Βούλα.

Χθες είχαμε τη χαρά να εγκαταστήσουμε στην κατοικία πελάτη μας στη Βούλα ένα πλήρες σύστημα προστασίας την κατοικία του.

Το σύστημα περιλαμβάνει αντικεραυνική προστασία δικτύου, τριφασικό Φίλτρο αρμονικών 3 X 44 A και στιγμιαίων υπερτάσεων και υποτάσεων και τέλος ένα τριφασικό σταθεροποιητή τάσης 3 X 44A  / 30 KWA.

Η συγκεκριμένη κατοικία διέθετε έναν παλαιό σταθεροποιητή τάσης αλλά δεν είχε αντικεραυνική προστασία. Έτσι λοιπόν, ένας κεραυνός βρήκε την πίσω πόρτα της εγκατάστασης ανοικτή και μπήκε μέσα, καταστρέφοντας τον σταθεροποιητή. Δείτε τη σχετική δημοσίευση στις 26/11/2019.

Από χθες το βράδυ η κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη. Την επόμενη φορά που τα καιρικά φαινόμενα θα οδηγήσουν σε αστραπές και βροντές, οι ιδιοκτήτες θα απολαύσουν το  φαινόμενο χωρίς την παραμικρή ανησυχία για τις συνέπειες.

Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και θα είμαστε δίπλα τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση ενός Σταθεροποιητή τάσης 200 KVA σε βιομηχανία επεξεργασίας λαμαρίνας στα Οινόφυτα. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εγκατεστημένο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, που περιλαμβάνει μηχανή κοπής με laser και άλλες εργαλειομηχανές με ψηφιακή καθοδήγηση. Οι διακυμάνσεις του ρεύματος δημιουργούσαν μια διαρκή ανησυχία και ανασφάλεια σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας. Κληθήκαμε να δώσουμε μια λύση στο πρόβλημα και είμαστε πραγματικά περήφανοι που βοηθήσαμε τον πελάτη μας να επικεντρωθεί στην παραγωγή του όντας σίγουρος ότι ο εξοπλισμός του δε θα αντιμετωπίσει πλέον προβλήματα που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες που δε μπορεί να ελέγξει ο ίδιος. Τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και ευχόμαστε καλή παραγωγή και καλά κέρδη.

Σελίδα 1 από 2