Αγαπητοί συνεργάτες,

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια ήταν ότι υπήρχε πολύ περιορισμένη πρόσβαση για να να περάσει ενας σταθεροποιητής και να τοποθετηθεί στην τελική του θέση. Επίσης, συχνά έπρεπε να τοποθετηθεί σε κάποιο διάδρομο, με αποτέλεσμα το πλάτος του να αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιλογή.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριση θέση να σας παρουσιάσουμε τη νέα σειρά σερβομηχανικών σταθεροποιητών τάσης που διαθέτουμε για εσάς. Η ονομασία του έχει να κάνει με τα δυο κεντρικά του χαρακτηριστικά, δηλαδή :

1 - Είναι πολύ στενοί για να χωρέσουν να περάσουν από στενούς διαδρόμους, σκάλες ή ασανσέρ, καθώς επίσης να μπορούν να εγκατασταθούν παντού.

2 - Οι μηχανισμοί Servo δεν είναι πλέον περιστροφικοί αλλά γραμμικοί.

Το όνομά τους είναι: PROFI Slimline Linear Servo AVR

Πλέον, με μόνο 28 πόντους πλάτος μέχρι τα 80 KVA  και μόνο 34 πόντους πλάτος μέχρι τα 200 KVA, η σειρά PROFI Slimline Linear Servo AVR  χωράει παντού.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία των νέων μας σταθεροποιητών εδώ 

Επικοινωνείστε μαζί μας για να περισσότερες πληροφορίες.

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

 

 

 

Συντήρηση εγκατάστασης σταθεροποιητή τάσης στην Αττική.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

πάντα λέγαμε ότι υπάρχουν 3 συνθήκες από τις οποίες εξαρτάται η μακροζωία ενός σταθεροποιητή τάσης καθώς επίσης η βέλτιστη προστασία  της εγκατάστασης αλλά και του εξοπλισμού μέσα σε αυτήν.

Οι συνθήκες αυτές είναι :

Η ύπαρξη αντικεραυνικής προστασίας αμέσως μετά το ρολόι της ΔΕΗ και πριν τον σταθεροποιητή. Οποιοδήποτε στιγμιαίο κεραυνικό φορτίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στον σταθεροποιητή και θα φτάσει στον κεντρικό πίνακα με ότι αυτό συνεπάγεται. H ύπαρξη αντικεραυνικής προστασίας θα γειώσει το κεραυνικό φορτίο και η εγκατάσταση δε θα καταλάβει τίποτα.

Η ύπαρξη φίλτρου αρμονικών και στιγμιαίων υπερτάσεων & υποτάσεων πριν τον σταθεροποιητή. Τα φίλτρα μας θα εξομαλύνουν τις κυματομορφή του ρεύματος και θα δώσουν σωστή κυματομορφή στον σταθεροποιητή. Επιπλέον, θα αποσβέσουν οποιαδήποτε στιγμιαία αυξομείωση της τάσης, με αποτέλεσμα να μην υποχρεώνεται ο σταθεροποιητής σε σπασμωδικές  κινήσεις των σέρβο-μοτέρ του αλλά των κάρβουνων πάνω στα πηνία του.

Συντήρηση κάθε ένα ή δυο χρόνια. Η αέναη ρύθμιση της τάσης σε ένα σταθεροποιητή δημιουργεί σκόνη από τα καρβουνάκια λόγω της τριβής τους με τα πηνία. Αυτή η σκόνη πρέπει να καθαρίζεται επιμελώς, να αφαιρούνται οποιαδήποτε σωματίδια δημιουργούνται από το ίδιο τοι μηχάνημα ή παρεισφρέουν σε αυτό με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, υπάρχουν μηχανισμοί που πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται και τέλος, ο σταθεροποιητής πρέπει να ελέγχεται ως προς την ακρίβεια διόρθωσης και να ρυθμίζεται αν αυτό είναι αναγκαίο.

Στις φωτογραφίες βλέπετε ένα πλήρες σύστημα μας εγκατεστημένο σε πολυτελή κατοικία στην Αττική το οποίο συντηρήσαμε με σκοπό να πετύχουμε τα παραπάνω. Η δουλειά μας δεν σταματά στην πώληση. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν  το μέγιστο δυνατό προσδόκιμο ζωής για τον εξοπλισμό που εγκαταστήσαμε αλλά και για την ίδια την εγκατάσταση.

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, σήμερα θα σας δείξουμε μια χθεσινή εγκατάσταση στην Πελοπόννησο που είναι εφαρμογή για πιο διαβασμένους. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι βιοτεχνικού επιπέδου και είχε προβλήματα άεργης ισχύος, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να πληρώνει πρόστιμο στη ΔΕΗ (δε μπορούμε να πούμε ΔΕΔΔΗΕ ακόμα ) κάθε μήνα επειδή ξεπερνούσε έστω και στιγμιαία τη συμφωνημένη ισχύ.

Ένα ερώτημα που αντιμετωπίζουμε συχνά από τους συνεργάτες μας είναι:

Κινδυνεύει ένας σταθεροποιητής από το  εισερχόμενο ρεύμα, και εάν ναι, πως μπορεί κανείς να τον προστατέψει.

Σχετικά με τον αν κινδυνεύει ένας σταθεροποιητής η απάντηση είναι πως ναι. Κινδυνεύει από δυο παράγοντες που αναλύουμε στη συνέχεια:

  • Κεραυνικό φορτίο στη περίπτωση που δεν υπάρχει αντικεραυνική προστασία. Στην περίπτωση αυτή η ζημιά μπορεί να είναι ολοσχερής διότι οι συνδέσεις είναι εν σειρά και δεν υπάρχει τίποτε για να σταματήσει το κεραυνικό φορτίο. Σκεφτείτε ότι οι ασφάλειες του σταθεροποιητή μπορεί να είναι από 35 Α μέχρι 200 Α ή 400 Α για μεγάλους βιομηχανικούς σταθεροποιητές, και ένα κεραυνικό φορτίο μπορεί να είναι της τάξης των 10.000 Α ή ακόμα και 300.000 Α.
  • Αρμονικές περιττής τάξης στο εισερχόμενο ρεύμα. Πρόκειται για ανωμαλία της κυματομορφής η οποία έρχεται από την παροχή η παράγεται μέσα στην ίδια την εγκατάσταση εάν υπάρχουν inverters, τριφασικοί κινητήρες, συγκολλήσεις κλπ. και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις κάρτες ανάλυσης και καθοδήγησης του σταθεροποιητή, καθώς επίσης στους τρεις πυκνωτές των πηνίων.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας σταθεροποιητής τάσης πρέπει να είναι προστατευμένος από κεραυνικά φορτία μέσω μια αντικεραυνικής προστασίας  και από αρμονικές, μέσω ενός φίλτρου αρμονικών.

Να σημειωθεί ότι το φίλτρο αρμονικών πέραν του να εξομαλύνει τις αρμονικές, απορροφά και τις στιγμιαίες υπερτάσεις αλλά και τις υποτάσεις του ρεύματος που ακολουθούν, με αποτέλεσμα να δίνει χρόνο στον σταθεροποιητή να αντιδράσει, αποφεύγοντας έτσι τις συνεχείς και απότομες κινήσεις των ρυθμιστών των πηνίων. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται πολύ η ζωή των επαφών από κάρβουνο στο πηνίο καθώς και τα επιδερμικά φαινόμενα φθοράς του πηνίου από την συνεχή τριβή.

Ένας σταθεροποιητής τάσης δεν εξομαλύνει τις αρμονικές. Διορθώνει μόνο την τάση.

Η ύπαρξη αντικεραυνικής προστασίας και φίλτρου αρμονικών πριν τον σταθεροποιητή εξασφαλίζει και όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση μαζί με τον εγκατεστημένο εξοπλισμό.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε μια συσκευή που προτείνουμε για μικρές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνει αντικεραυνικά στοιχεία αλλά και φίλτρο αρμονικών σε ένα κουτί. Η ιδέα είναι εξοικονόμηση χώρου και ευκολότερη εγκατάσταση. Επίσης θα δείτε και χωριστές συσκευές αντικεραυνικής προστασίας και φίλτρου αρμονικών.

 Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και μένουμε στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,


Σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε μια πολύ πρόσφατη εγκατάσταση ενός τριφασικού φίλτρου αρμονικών 3 Χ 140 Α που προστατεύει μια ψυκτική εγκατάσταση.

Αγαπητοί φίλοι, την προηγούμενη εβδομάδα φτιάξαμε άλλο ένα φίλτρο αρμονικών. Δεν πρόκειται όμως για ένα συνηθισμένο φίλτρο. Πρόκειται για ένα θηριάκι. Οι διαστάσεις του είναι 50 X 50 X 60 cm και το βάρος του 80 κιλά. Είναι ένα φίλτρο 3 Χ 420Α που θα προστατέψει μια ολόκληρη μονάδα επεξεργασίας και διανομής λαχανικών. Δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα αλλά αποφασίσαμε να σας το δείξουμε μέσα στο εργαστήριό μας πριν το παραδώσουμε. Είναι εκείνη η στιγμή που ολοκλήρώνεται, το κοιτάς κανείς και δε θέλει να το αποχωριστεί ..... το κοιτάει και χαίρεται ο ίδιος για μερικές ώρες και στη συνέχεια το παίρνει απόφαση και το αποχωρίζεται. Ευχαριστούμε πολύ τον πελάτη που μας εμπιστεύτηκε. Αμέσως μόλις εγκατασταθεί θα σας δέιξουμε τις σχετικές φωτογραφίες. Προς το παρόν δείτε το όσο ήταν στα δικά μας χέρια. Καλή συνέχεια και ραντεβού σε λίγες μέρες.

Σελίδα 1 από 3