Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, σήμερα θα σας δείξουμε μια χθεσινή εγκατάσταση στην Πελοπόννησο που είναι εφαρμογή για πιο διαβασμένους. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι βιοτεχνικού επιπέδου και είχε προβλήματα άεργης ισχύος, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να πληρώνει πρόστιμο στη ΔΕΗ (δε μπορούμε να πούμε ΔΕΔΔΗΕ ακόμα ) κάθε μήνα επειδή ξεπερνούσε έστω και στιγμιαία τη συμφωνημένη ισχύ.

Ένα ερώτημα που αντιμετωπίζουμε συχνά από τους συνεργάτες μας είναι:

Κινδυνεύει ένας σταθεροποιητής από το  εισερχόμενο ρεύμα, και εάν ναι, πως μπορεί κανείς να τον προστατέψει.

Σχετικά με τον αν κινδυνεύει ένας σταθεροποιητής η απάντηση είναι πως ναι. Κινδυνεύει από δυο παράγοντες που αναλύουμε στη συνέχεια:

  • Κεραυνικό φορτίο στη περίπτωση που δεν υπάρχει αντικεραυνική προστασία. Στην περίπτωση αυτή η ζημιά μπορεί να είναι ολοσχερής διότι οι συνδέσεις είναι εν σειρά και δεν υπάρχει τίποτε για να σταματήσει το κεραυνικό φορτίο. Σκεφτείτε ότι οι ασφάλειες του σταθεροποιητή μπορεί να είναι από 35 Α μέχρι 200 Α ή 400 Α για μεγάλους βιομηχανικούς σταθεροποιητές, και ένα κεραυνικό φορτίο μπορεί να είναι της τάξης των 10.000 Α ή ακόμα και 300.000 Α.
  • Αρμονικές περιττής τάξης στο εισερχόμενο ρεύμα. Πρόκειται για ανωμαλία της κυματομορφής η οποία έρχεται από την παροχή η παράγεται μέσα στην ίδια την εγκατάσταση εάν υπάρχουν inverters, τριφασικοί κινητήρες, συγκολλήσεις κλπ. και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις κάρτες ανάλυσης και καθοδήγησης του σταθεροποιητή, καθώς επίσης στους τρεις πυκνωτές των πηνίων.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας σταθεροποιητής τάσης πρέπει να είναι προστατευμένος από κεραυνικά φορτία μέσω μια αντικεραυνικής προστασίας  και από αρμονικές, μέσω ενός φίλτρου αρμονικών.

Να σημειωθεί ότι το φίλτρο αρμονικών πέραν του να εξομαλύνει τις αρμονικές, απορροφά και τις στιγμιαίες υπερτάσεις αλλά και τις υποτάσεις του ρεύματος που ακολουθούν, με αποτέλεσμα να δίνει χρόνο στον σταθεροποιητή να αντιδράσει, αποφεύγοντας έτσι τις συνεχείς και απότομες κινήσεις των ρυθμιστών των πηνίων. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται πολύ η ζωή των επαφών από κάρβουνο στο πηνίο καθώς και τα επιδερμικά φαινόμενα φθοράς του πηνίου από την συνεχή τριβή.

Ένας σταθεροποιητής τάσης δεν εξομαλύνει τις αρμονικές. Διορθώνει μόνο την τάση.

Η ύπαρξη αντικεραυνικής προστασίας και φίλτρου αρμονικών πριν τον σταθεροποιητή εξασφαλίζει και όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση μαζί με τον εγκατεστημένο εξοπλισμό.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε μια συσκευή που προτείνουμε για μικρές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνει αντικεραυνικά στοιχεία αλλά και φίλτρο αρμονικών σε ένα κουτί. Η ιδέα είναι εξοικονόμηση χώρου και ευκολότερη εγκατάσταση. Επίσης θα δείτε και χωριστές συσκευές αντικεραυνικής προστασίας και φίλτρου αρμονικών.

 Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και μένουμε στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,


Σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε μια πολύ πρόσφατη εγκατάσταση ενός τριφασικού φίλτρου αρμονικών 3 Χ 140 Α που προστατεύει μια ψυκτική εγκατάσταση.

Αγαπητοί φίλοι, την προηγούμενη εβδομάδα φτιάξαμε άλλο ένα φίλτρο αρμονικών. Δεν πρόκειται όμως για ένα συνηθισμένο φίλτρο. Πρόκειται για ένα θηριάκι. Οι διαστάσεις του είναι 50 X 50 X 60 cm και το βάρος του 80 κιλά. Είναι ένα φίλτρο 3 Χ 420Α που θα προστατέψει μια ολόκληρη μονάδα επεξεργασίας και διανομής λαχανικών. Δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα αλλά αποφασίσαμε να σας το δείξουμε μέσα στο εργαστήριό μας πριν το παραδώσουμε. Είναι εκείνη η στιγμή που ολοκλήρώνεται, το κοιτάς κανείς και δε θέλει να το αποχωριστεί ..... το κοιτάει και χαίρεται ο ίδιος για μερικές ώρες και στη συνέχεια το παίρνει απόφαση και το αποχωρίζεται. Ευχαριστούμε πολύ τον πελάτη που μας εμπιστεύτηκε. Αμέσως μόλις εγκατασταθεί θα σας δέιξουμε τις σχετικές φωτογραφίες. Προς το παρόν δείτε το όσο ήταν στα δικά μας χέρια. Καλή συνέχεια και ραντεβού σε λίγες μέρες.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Άλλη μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή στη Βιομηχανία μετάλλου. Ένας τριφασικός σερβομηχανικός σταθεροποιητής τάσης 100 KVA , με συντελεστή απόδοσης 1 και βαθμό στεγανότητα IP55 θα προστατέψει  μια μηχανή κοπής laser  μετάλλου στη Μαγνησία. O αυξημένος βαθμός στεγανότητας κρίθηκε αναγκαίος λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος από πούδρα μετάλλου. Η συγκεκριμένη μηχανή είναι ήδη εφοδιασμένη και με φίλτρο αρμονικών εισόδου – εξόδου. Μια προστασία υψηλού επιπέδου εγγυάται ότι ο εξοπλισμός θα λειτουργήσει σωστά για  πολλά χρόνια, ο προγραμματισμός δε θα λαμβάνει πλέον υπόψη κενούς χρόνους από δυσλειτουργίες και κόστη αποκατάστασης και η ψυχική ηρεμία των ανθρώπων θα εξασφαλιστεί. Είμαστε περήφανοι για το σκοπό που επιτελούμε μέσα από τη δουλειά μας. 

Αγαπητοί φίλοι,

Μερικά σπίτια είναι τόσο εξοπλισμένα που μπορούν να ανταγωνιστούν μια βιοτεχνία σε καταναλώσεις, αλλά και να την ξεπεράσουν σε ανάγκες ποιότητας ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να δουλέψουν σωστά εγκαταστάσεις όπως γεωθερμία, πισίνα με βιολογικά φίλτρα, τζακούζι, sauna, ασανσέρ και ένα σωρό άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις.  Σε μια τέτοιου επιπέδου κατοικία στην Ανατολική Αττική  εγκαταστήσαμε μια αντικεραυνική προστασία, ένα φίλτρο αρμονικών και ένα σερβομηχανικό σταθεροποιητή τάσης.

Σελίδα 1 από 3